Social Networks

Rose povestește despre ziua ei specială – Nunta sa cu Marius:

“Am sărbătorit nunta noastră în Februarie 2016 în același timp în care se sărbătorea și Anul Nou Chinezesc. În acea perioadă a anului vremea in Shanghai  este în general rece, dar am fost plăcut surprinși să vedem că în ziua nunții noastre a fost soare și 18 grade Celsius afară. Am început să mă pregătesc la ora 7 dimineața, timp în care Marius, cavalerii săi de onoare și familia sa așteptau la hotel să se facă ora la care urmau să vină să mă ia de acasă cu limuzina.

 

Așa cum este tradiția în China, mirele este nevoit să treacă mai multe probe pentru a i se permite să vadă mireasa. În cazul nostru, Marius a trebuit să vorbească în limba Chineză, să ofere sume de bani, să facă mai multe mișcări hazlii de dans și în final să găsească pantofii mei de mireasă. Au urmat apoi alte obiceiuri tradiționale specifice nunții. Marius și cu mine am oferit o cană de ceai părinților noștrii, apoi am mâncat un anumit tip de desert despre care se crede că ne va ajuta să avem un copil în curând. În acest desert erau și curmale, iar Marius, conform obiceiului, a păstrat sâmburele de la una dintre curmale în buzunarul costumului său în ziua nunții.

 

În China, mireasa își schimbă rochia de mai multe ori în ziua nunții. Eu am avut o rochie pentru acasă, una pentru restaurant, o rochie de seară pentru a doua parte a petrecerii din ziua nunții, o rochie pentru dansul nostru și o rochie tradițională chinezească pentru atunci când am ciocnit un pahar cu fiecare dintre invitații noștrii la masă. Acest obicei al ciocnirii paharului cu invitații de la nuntă este un obicei destul de solicitant, pentru că presupune ca mierele și mireasa să meargă la fiecare masă și să bea un pahar împreună cu invitații. Dacă mirele nu poate să bea până la capăt, atunci cavalerul său de onoare trebuie să îl ajute. Din fericire, unul din cavalerii de onoare al lui Marius era cetățean britanic și asta a fost de mare ajutor.

 

Am avut o zi minunată și mă bucur să o pot împărtăși cu tine aici. ”

 

Category
Nunți
Tags
fotograf nunta sighisoara